dilluns, 21 de novembre del 2011

Què és la Il·lustració segons Kant

Per a Kant el S.XVIII és una època de Il·lustració i no il·lustrada pel que fa a que segons aquest, falta molt per a que la gent siga com el que anomena ell, ser major d'edat (saber fer les coses per u mateix i no dependre de ningú). Açò fa referència a que Kant pensa que falta molt per a que la gent faça les coses per si mateix sense conducció de cap altre.  I manifesta que, els únics culpables de la minoria d'edat som nosaltres mateixos, ja que la minoria d′edat és quan una persona no sap valer-se per si mateix i deixa que ho facen els altres. Aquests menors d'edat estaven totalment conduits per altres persones als que anomenaven tutors.
Sempre és més fàcil que els altres facen i prenguen decisions per nosaltres, però sols per les dos raons que manifesta kant, la covardia i la perea. I tot perquè al fi i al cap realment, som éssers covards i molt gossos a l'hora de fer les coses. 
Kant conta en varies ocasions que al seu pensar les dones tenen les coses més difícils, ja que els homes pensen que aquestes són més dèbils que ells i que ells són més forts, i també perquè estan dominades per molts més tutors,com poden ser els seus: pares, homes, fills, al contrari que ells que no tenen a casi ningú o en casos a ningú que els controle. Per això a les dones lis costa més eixir de la minoria de edat, perquè estan controlades per moltes persones i és prou difícil alliberar-se de totes.
Per tot açò, podem dir que abans qui era menor d'edat estava totalment conduit per altres als que anomenaven tutors i doncs que ara les coses han canviat tot i que encara a voltes estem conduits per altres com quan anem al metge i ens mana prendre alguna medicina i moltes més situacions quotidianes. Doncs, podem concloure que actualment hi ha més gent major dedat, però continua havent de menors també.

El ramat d'ovelles representa com moltes coses están dominades per altres majors i més fortes, com son els gossos i l'home. Representa la minoria d'edat anomenada per Kant.
Moltes vegades ens deixem dur per els demés, com diu en la fotografía "Me siento una marioneta, manipulada por mis actos y por mis pensamientos". Aquesta imatge representa també una minoría d'edat.
Aquesta imatge representa clarament la llibertat, la majoria d'edat. Encara que no siga una persona es sobreentén el concepte de LLIBERTAT.
Una farmàcia és un altre exemple de minoría d'edat. Perquè els metges ens manen comprar els medicaments i nosaltres ho fem. Açò actualment encara passa.





















































































1 comentari:

  1. El resum està ben construït i redactat, malgrat que conté castellanismes que cal evitar, les imatges són adequades. El defecte més important és que el contingut no està complet: falta tota la part que està als links i que és imprescindible per entendre el concepte kantià de llibertat com autonomia moral.

    Cal que reviseu aquestos continguts per al control de competències i que pregunteu els dubtes si cal.

    ResponElimina